• Blogg

Blogg og nyhende

Barneboktipset komprimert til nettside

Barneboktipset: Leseglede med podkast

Åtte fjerdeklassingar har laga podkastar med barneboktips saman med Nynorsksenteret. Målet med prosjektet er å skape leselyst og leseglede. Nynorsksenteret har laga eit undervisningsopplegg som viser korleis elevar kan lage slike podkastar.

29.05.2024

Solveig Blindheim Bendiksen hovudbilete komprimert

Bendixen skriv faktafylt fiksjon

Solveig Blindheim Bendixen debuterte som forfattar då ho nærma seg 60 år. I ein alder av 72 skriv ho framleis bøker for barn.

28.05.2024

Hovudbilete frå Eikanger skule beskjært og komprimert til nettside

Ferda til Boktopia gav leselyst

Lærar Kristine Sæverud Eidsnes og 4. klasse ved Eikanger skule har gjennomført leseaksjonen Ferda til Boktopia. – Det var veldig gøy, seier elevane.

27.05.2024

Litteraturloype

Opplegg til uteskule

Har du lyst til å ta med elevane ut? Her finn du tips til nynorske læringsaktivitetar i uteklasserommet for 1.–10. trinn.

06.05.2024

Elevar ved Haddal skule syng Kom som du er komprimert til nettside

Vennskapssongen til sommaravslutning

«Kom som du er» er ein leiken og fengjande song på nynorsk. Få med klassa eller skulen din og øv inn songen. Her finn du tekst, tekstvideo, lydfiler til songen og danseinstruksjonar. Han passar fint til sommaravslutning eller klassefest.

03.05.2024

Ingunn Røyset Bakom boka til nettside

Røyset viser krigen med eit barns blikk

Ho har ikkje vore spesielt oppteken av krigen, og ho er ikkje spesielt glad i fantasy-sjangeren heller. Men då ho kombinerte desse to, fekk ho til å skrive sin første roman. Etter seks bøker er Ingunn Røyset likevel ikkje sikker på om ho skal kalle seg ein forfattar.

30.04.2024