• Blogg

Blogg og nyhende

Vidar Parr Til Nettside

Ytring: Eit gammalt ord

An-be-het-else-orda skal ikkje nyttast i nynorsk. Det er regelen eg har lært, og etter fattig evne etterlever, i alle fall eit stykke på veg.

24.02.2020

Gruppebilete Utsnitt

Forståing og toleranse med språktreff

Språktreff er eit internasjonalt og lokalt møtepunkt i regi av Volda læringssenter. Der møtest eit kulturmangfald av menneske, land, språk og mat til ei hyggestund kvar fredag i skuleåret.

21.02.2020

Ane Gilje

Motiverande nynorskundervisning – finst det?

«Skal vi ha fremmedspråk i dag?» var spørsmålet som møtte meg første gong eg skulle undervise i nynorsk i Oslo-området under lærarutdanninga. Etter fleire år i Oslo-skulen møter spørsmålet meg framleis – fram til elevane skjønar at språket dei skal lære, ligg nærare opp til dialekta deira enn dei er klare over. I dette innlegget skal eg ta for meg nokre tips og triks for å gjere nynorskundervisninga meir relevant, morosam og lærerik for elevar som har nynorsk som sidemål.

17.02.2020

Ane Barmen Selfie

Stolt av å skrive på nynorsk

Forfattaren Ane Barmen (35) kjem frå Vågsøy i Nordfjord, men ho bur no i Oslo. – Eg er ekstremt stolt av heimplassen min og dialekta mi, seier Ane Barmen, som vann Brageprisen med debutboka Draumar betyr ingenting.

13.02.2020

Nordlys Billie Grace Ward

Samanlikning av songtekstar

Den 6. februar er det samane sin nasjonaldag. I denne oppgåva skal elevane samanlikne songtekstane Samefolkets song (den nynorske versjonen) og Nordmannen. Dei skal finne likskapar og skilnader i tekstane som skildrar natur, vêr, årstider og folk.

04.02.2020

Foto Til Blogginnlegg Ny Versjon

Snakk for deg sjøl

“Eg vil slutte på skulen”. Dette er ei setning føresette er redde for å høyre, ei setning lærarar høyrer, og som ein del ungdommar opplever at dei på eit punkt må seie. Bli med til Tromsø og bli kjend med metodikkprogrammet Snakk for deg sjøl som har som mål å motivere born og unge til å vere på skulen og ungdommar til å fullføre vidaregåande opplæring.

30.01.2020

Pernille Fiskerstrand Beskjært

Nynorsksenteret søkjer stipendiat

Nynorsksenteret har lyst ut ei ny stipendiatstilling. Tidlegare stipendidat Pernille Fiskerstrand synest det er viktig at det blir forska på nynorskopplæring.

14.01.2020

Gruppefoto Eduplaytion

Speler inn stemmer til nytt matematikkspel

Selskapet Eduplaytion utviklar eit matematikkspel som heiter Numetry. No har dei inngått eit samarbeid med Nynorsksenteret ved Høgskulen i Volda for å gje spelet eit unikt særpreg.

06.01.2020